Varna24.bg."Изнесената от прокуратурата информация е в противоречие с истината. От

...
Varna24.bg."Изнесената от прокуратурата информация е в противоречие с истината. От
Коментари Харесай

Адвокат Роев: С епилепсия съм, не мога да си вземам редовно лекарствата, ако съм в ареста

Varna24.bg .
"Изнесената от прокуратурата информация е в несъгласие с истината. От задържането си до момента съм оказал цялостно подпомагане на органите по досъдебното произвеждане. Въпросното пакетче беше предадено от мен с протокол непринудено. Съдържанието на това пакетче не ми е било известно. Аз съм социална персона, член съм на УС на детски футболен клуб "Тополи ", практикувам адвокатска специалност. С епилепсия съм и се грижа за болната си майка, не мога да си вземам постоянно медикаментите, в случай че съм в ареста. Вероятността да се укрия е сведена до нула. Искането за най-тежката мярка  "Задържане под стража " по отношение на мен е безпричинно. Искам по-лека мярка ", съобщи през днешния ден в съда юрист Роев. 
Според държавното обвиняване на 1 декември в 14 часа Роев е влезнал в затворническото общежитие в Разделна и откакто е оставил всичките си движимости с принуда след подканяне е извадил и пакетче с цилиндрична форма с размери 2 на 10 см., обвито  с черна скоч лента. В него били открити 2 транспарантни пликчета с 4, 37 гр. хероин и 5,03 гр. производно на амфетамините. 
Адвокатът на Роев, Николай Балачев, изясни, че клиентът му е с тежки здравословни проблеми и получава епилептични припадъци. Освен това се грижи за болната си майка. Според отбраната изискванията в следствения арест не са съответни за полагане на грижи за здравословното му положение.
Въпреки това съдията се произнесе, че поради адвокатската си специалност Роев може да извърши друго престъпно закононарушение и наложи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража ".
За закононарушението на юриста, който е и някогашен чиновник на полицията, законът планува от 2 до 8 години отнемане от независимост. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР